Tanie przepisy na obiad

Codziennie większość kobiet zastanawia się co ugotować dla swojej rodziny na obiad. Ponieważ większość z nas nie dysponuje nieograniczonymi środkami finansowymi, chcemy to zrobić jak najszybciej i jak najtaniej. Nie trzeba jednak być milionerką aby codziennie jeść zdrowo, smacznie i niedrogo.

Na szczęście w naszym kraju zdrowa żywność nie osiąga jeszcze takich cen jak na Zachodzie, gdzie żywienie się śmieciowym jedzeniem jest najtańsze.

Wciąż można tanio zakupić smaczne warzywa na okolicznych targach, niedrogie półprodukty do stworzenia potraw w domu własnoręcznie.

Przykładem dania taniego, zawsze zdrowego i w naszej, polskiej kuchni uważanego za podstawę obiadu jest zupa. Na prostej bazie warzywnej lub mięsnej możemy tworzyć zupy tradycyjne lub nieco egzotyczne, eksperymentując w kuchni.

Tanio można również zorganizować wszystkie dania z udziałem warzyw czyli makarony z warzywami, zapiekanki warzywno-serowe.

Szczególnie w okresie wiosenno-letnim jest to świetny sposób na tani i zdrowy obiad. Pamiętajmy, że najdroższe są gotowe produkty i dania, więc w miarę możliwości trzeba je przygotowywać samemu.

Świetnym rozwiązaniem jest robienie przetworów, które później służą nam jako prawie gotowe, świeże i bezpieczne dania. I mowa tu nie tylko o dżemach i konfiturach, ale również marynowaniu grzybów i warzyw, konserwowaniu ogórków, kiszeniu kapusty, przechowywaniu pomidorów, papryki, świeżych ziół. Przydatne i oszczędne jest też suszenie grzybów, owoców, wędlin. Swoich zwolenników ma również

Pozwoli to na zaoszczędzenie przy zimowych miesiącach, kiedy brakuje świeżych warzyw, owoców, a te które są na rynku są drogie i niesmaczne.

Author: Redaktor Serwisu

copyright 2017

Share This Post On
Przeczytaj poprzedni wpis:
Przepisy na dania z parowaru

Parowar to nowoczesne urządzenie, które pozwala na przygotowanie zdrowych posiłków, bogatych w witaminy i składniki odżywcze. W nowoczesnych urządzeniach można...

Zamknij